Administrator

Administrator

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque non eleifend tellus. Ut dui velit, porttitor et accumsan ac, faucibus placerat sapien.

Veb sajt:: http://themeforest.net/user/zauan

S ponosom vas obaveštavamo da je organizacija Siguran puls mladih osvojila specijalnu nagradu žirija ERSTE Fondacije za društvenu integraciju za projekat „Psihosocijalna podrška za roditelje LGB osoba“. Nagrada ERSTE Fondacije za društvenu integraciju dodeljuje se svake druge godine za projekte društvene integracije u 13 evropskih zemalja, a kojom ERSTE fondacija odaje priznanje izuzetnim društvenim projektima koji demonstriraju kvalitet, inovativnost i održivost.

"Nagradu za društvenu integraciju dodeljujemo četvrti put, sa snažnom željom da javno odamo priznanje hrabrim organizacijama koje se bore za društvenu integraciju marginalizovanih grupa ljudi u zemljama srednje, istočne i jugoistočne Evrope. Uprkos značajnim dostignućima, mnoge nevladine organizacije još imaju neizvesnu budućnost, pogotovo u socijalnom sektoru. Ekonomska kriza i teškoće u društveno-političkom životu, kao i ograničenja koja nameće državna administracija, doprinose situaciji u kojoj mnogi akteri civilnog društva žive i rade u atmosferi stalne nesigurnosti. Želimo da čestitamo nevladinim organizacijama i ljudima koji sa njima rade i nastojimo da javnosti učinimo vidljivim njihove rezultate i ulogu, jer su nam u doba tranzicije svima potrebni pozitivni znaci društvenog angažovanja zahvaljujući kojima verujemo da možemo nešto da promenimo i da svako od nas može da doprinese tome da stvorimo lepše mesto za život", izjavila je Doraja Eberle, predsedavajuća Upravnog odbora ERSTE Fondacije tokom dodele nagrada.

ERSTE Fondacija podržava pobedničke organizacije novčanom nagradom, vidljivošću u medijima, integracijom u lokalne i međunarodne mreže organizacija i prilikama za dalji razvoj. Cilj je promocija i doprinos razvoju inkluzivnog, dostojanstvenog i pravednijeg društva, u kojem niko neće ostati zapostavljen.

Više o projektu "Psihosocijalna podrška za roditelje LGB osoba"

Projekat je realizovan tokom 2012. godine u Beogradu kroz grupe samopodrške i edukativne radionice za roditelje LGB osoba. Doprinos ovog projekta je veća vidljivost problema sa kojima se suočavaju roditelji i podrška usmerena osnaživanju roditelja da uspešno prođu kroz proces prihvatanja seksualnog identiteta svoje dece, kao i edukacija za budući rad sa drugim roditeljima kojima je podrška u ovom procesu potrebna.

Povodom 27. juna Međunarodnog dana ponosa, inicijativa nekoliko LGBT grupa na platou kod Filozofskog fakulteta organizovala je fleš mob pod nazivom „Pokaži ponos, TESTiraj savest“.

Ovom akcijom LGBT organizacije žele da pruže podršku reformama u obrazovanju, pre svega aktuelnoj inicijativi za smenu ministra obrazovanja Žarka Obradovića.

Dan ponosa se obeležava u znak sećanja na pobunu LGBT zajednice protiv sistema koji se represivno odnosio prema LGBT osobama i upravo zato ovom akcijom želimo da zadržimo kritički odnos prema institucijama našeg društva. Iako se danas LGBT zajednica u Srbiji izborila za određena prava, smatramo da je za kreiranje otvorenog društva u kome je svaka osoba prihvaćena bez, obzira na razlike – obrazovanje jedan od ključnih faktora.

Strana 1 od 15